donderdag 26 april 2012

Het oog wil ook wat!

Deze serie kwam ik tegen door stumbleupon.com te gebruiken. Mijn nieuwe verslaving.. Voor design en packaging ben ik heel erg gevoelig voor. Als een verpakking er heel mooi uit ziet kan ik het zo kopen, maakt niet uit wat het product is. Fotografie heeft hier misschien niet zo heel veel mee te maken, maar wel het beeld wat het uit moet stralen voor de consumenten. Beeld en uitstraling is zo belangrijk voor producten, want zeg nou zelf, al die producten moet je toch kopen? 










woensdag 25 april 2012

Heil frisbee

Hitler wordt verrassend genoeg nog steeds veel in advertenties gebruikt. Vaak zijn ze te schokkend of slaan ze gewoonweg nergens op. Maar toen kwam ik deze tegen. Ik moest wel even lachen. Het mooie aan fotografie uit de jaren 50 is dat het altijd zwart-wit is en meestal zit er ook een flinke ruis overheen. Gewoon omdat ze nog niet de beste camera's hadden in die tijd. Hier hebben ze gelukkig goed erover nagedacht hoe ze Hitler het beste konden gebruiken zonder dat het schokkend werd. Het is tenslotte ook zo dat de advertentie uit Denemarken komt, het land dat Hitler in 1940 binnenviel.

maandag 23 april 2012

Digitaal of analoog?

Als je een fan bent van 35 mm analoge camera's, dan hou je zeker van dit concept van Hyun Jin Park. Het is een achterkant met een design dat precies past waar het fotorolletje hoort bij een 35 mm analoge camera. De 'Digital camera back' zorgt ervoor dat de analoge camera functioneert als een digitale camera. Natuurlijk kan je ook een digitale camera kopen, maar het biedt zeker een uitkomst voor mensen die al jaren een analoge camera hebben. Meestal hebben ze hierbij heel veel verschillende lenzen die alleen op die camera passen en daarbij is het fotorolletje langzaam aan het uitsterven. Ik zeg de perfecte oplossing.



vrijdag 20 april 2012

Oogverblindend!

Wauw! gewoon wauw. Wat een mooie foto's van ogen. Een hele goede close up die ons laat zien hoe het menselijk oog eruit ziet van dichtbij. Er gaat een wereld voor me open. Nooit gedacht dat mijn iris er zo uit zou kunnen zien! Het lijken net allemaal kleine buitenaardse landschappen die in je oog huishouden. Thanks to Billy die me weer op een hele mooie serie heeft gewezen.









vrijdag 13 april 2012

60 second movie

Eindelijk hier mijn 60 second movie!


Fotoserie: de laatste dagen van Kurt Cobain

Een van de helden van de jaren 90, in ieder geval wel van mij. Vorige week donderdag 5 april is het exact 18 jaar geleden dat Kurt Cobain zelfmoord pleegde. Voor Fotograaf Jesse Frohman was dit een reden om zijn serie foto's nieuw leven in te blazen door middel van een expositie. Deze foto's zijn vlak voor de dood van Kurt geschoten. De gehele serie is nog tot 22 april te zien in Morrison Hotel Gallery in New York, maar gelukkig staan er hier een deel van de foto's zodat we niet naar Amerika hoeven.













Iewl wat stinkt daar zo?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hier moest ik om lachen. Hoe een beeld heel eenvoudig laat zien wat de eigenschappen zijn van het product. Het heeft misschien niet zo heel veel met fotografie te maken, maar wel met een sterk beeld en daar krijg ik ook altijd een lach van op mijn gezicht.

Origineel visitekaartje

Hier zie je een heel leuk visitekaartje van een fotograaf. Het laat precies zien wat een fotograaf doet door met schaduw te werken. Simpel, goed bedacht en de eenvoud straalt ervan af. Good job!


donderdag 12 april 2012

Puur natuur

Deze foto moest ik even met jullie delen. We weten allemaal hoeveel werk en airbrushing gestopt wordt in het creëren van de perfecte modellen foto. Maar zelfs de Victoria's Secret modellen zien er tijdens een shoot voor het bekende merk eigenlijk best normaal uit Hier zien we Allessandra Ambrosio, Crystal Renn en Brooklyn Decker, gewoon, zonder Photoshop, lekker poseren op het strand. Dit geeft me een goede boost voor mijn zelfvertrouwen. What about you ladies?


Uiteindelijke foto


Preview 60 sec movie

Ja eindelijk komt mijn 60 second movie er ook aan, maar wat heeft deze vlinder er nou mee te maken? Nieuwsgierig? Kijk morgen rond deze tijd om mijn blog en je weet het.


Dagtip, zonnestralen fotograferen

Zonnestralen zijn mooi in een foto, maar je moet wel weten wanneer je die het beste kan fotograferen. De grootste kans op zonnestralen heb je als je in de ochtend of avond op pad gaat en het is een beetje vochtig of stoffig in de lucht. De zonnestralen zijn het duidelijkst zichtbaar als je de camera naar de zon richt. Om ervoor te zorgen dat je niet een groot wit vlak krijgt op je foto, plaats je de takken of boomstam voor de zon. Sommige zonnestralen zijn in eerste instantie misschien niet direct zichtbaar, maar door een rondje te lopen rond een interessant onderwerp komen ze vaak duidelijk naar voren. Veel succes ermee.




dinsdag 10 april 2012

Paaspop foto!

Ja de voetjes zijn weer van de vloer geweest dit weekend! Paaspop was weer geweldig. Ik heb alleen niet zo heel veel foto's gemaakt. Heel jammer want als je foto's terugkijkt van een festival of feest kan je weer heel even van die fijne momenten genieten. Één foto vind ik zelf wel heel goed gelukt. Bij Triggerfinger (zanger staat op de achtergrond) en zonder flits. Zo krijg je de mooiste foto's van een band vanaf het podium met een compact camera. Of je moet natuurlijk een spiegelreflex camera hebben met een goede flitser erop.


vrijdag 6 april 2012

Sterren in het echt..

Marieke Alberts doet me af en toe een beetje helpen bij het zoeken naar blog onderwerpen. Deze fotoserie liet ze mij zien en komt van Ensemble Magazine, een leuke website waar je van alles kunt vinden. Zo ook deze fotoserie van Martin Schoeller. Met deze fotoserie laat hij sterren zien waarin hij ze portretteert zoals ze echt zijn. Met een vleugje humor natuurlijk, maar toch zitten er bij velen een kern van waarheid in. Deze man houdt ervan om out of the box te denken.